BVN (Bahçıvan) Fanları

18-05-2020 02:04
BVN (Bahçıvan) Fanları

 

BVN (Bahçıvan) Fanları %100 Yerli Sermaye

BVN, çeşitli uygulama alanlarında kullanılan, farklı ölçeklerdeki milyonlarca havalandırma fanını 30 yıldır dünyanın 65 ülkesinden binlerce müessese ile buluşturmaktadır. BVN bu geniş ürün gamında yer alan havalandırma fanı ve dıştan rotorlu elektrik motorlarının tasarım, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerini kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir.

A’dan Z’ye yerli üretim felsefesi ile %100 Türk Malı ürünlerini, uluslararası standartları benimsemiş üretim anlayışı ile rekabet üstünlüğü sağlayarak HVAC (Isıtma, Soğutma ve İklimlendirme) sektörü ve diğer sektörlere sunan BVN, profesyonel kadrosu ve esnek üretim kabiliyetinin gücüyle Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki iş ortaklarına hizmet vermektedir.

‘Rahat bir nefes için’ sloganıyla yola çıktık; daha çok verim, daha çok konfor ve gelecek için daha çok çalışıyoruz.’

 

 

BVN 2021 Fiyat Listesi (İndirmek İçin Tıkla)

 

 

BVN 2020 ürün listesi içeriğine göz atalım;

 

KANAL FANLARI (İncelemek İçin Tıkla)

Havalandırma sistemlerinde genellikle kanal arası uygulamalarda kullanılan fan çeşitleridir. Diğer fan çeşitlerine göre tavan arasında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kanal tipi fanlar geriye eğimli radyal ve öne eğimli radyal olarak 2 tip radyal fan yapısındadır. Kasa yapılarına göre ise; yuvarlak kanal tipi, prizmatik kanal tipi ve hücreli fanlar olarak ayrılmaktadır. Hücreli fanlarda çift cidarlı kasa yapısı ses ve ısı izolasyonu sağlamaktadır. Dıştan motorlu kanal fanları tasarım itibarıyla yüksek ısılı hava transferi sağlanmak istenilen mahallerde kullanılmaktadır. Restoran ve mutfak davlumbazlarında kullanılmak üzere tasarlanmış olan kanal fanlarında ise metal yağ tutucu filtre kabinleri bulunmaktadır.

Kanal tipi fan modelleri;

BDRKF

BDTX

BMFX

BPX

BFTX

BDKF

BDKF-R

BSKF

BSKF-R

BKKF

BHV

BHV-R

BHV-P

 

 

 

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI (İncelemek İçin Tıkla)

Bu cihazların üzerinde yüksek verimli plakalı ısı geri kazanım eşanjörü bulunur. Bu eşanjör vasıtasıyla egzoz edilen hava ile dış mahalden alınan taze havanın karışım olmadan ısı transferi ile kış şartlarında ön ısıtma yaz şartlarında ön soğutma yapılması sağlanmış olur. Bu esnada herhangi bir artı enerji harcanmadığından taze havanın ısıtılması ve ya soğutulması için harcanacak olan enerjinin bir kısmı mahal havasından kazanılmış olur.


Isı Geri Kazanım Cihazı Modelleri;

BGK

 

SIĞINAK FANLARI (İncelemek İçin Tıkla)

Sığınakların ihtiyacı olan taze havanın temininde kullanılır. Normal zaman ve savaş zamanı olmak üzere iki farklı konumda kullanılabilirler. Normal zamanda hava sadece G4 filtreden geçirilerek iç mekana gönderilir. Savaş zamanında ise taze havayı; olası kimyasal (nükleer) gazlardan büyük oranda arındırabilen aktif karbon filtre ve nükleer hepa filtreden geçirerek iç mekana gönderir. Bypass hava damperlerinin tam olarak sızdırmazlığı sağlamadığı tespit edilmiştir. Bunun yerine kayar sistemli bypass panelinin yapılan testlerde daha verimli olduğu görülmüş ve cihazlarımızda kullanılmıştır.

Sığınak fan modelleri,

BSH

BSH-C

BSH-R

 

ÇATI FANLARI (İncelemek İçin Tıkla)

Çatı fanları kirletilmiş havanın ortamdan atılmasını uzak mesafeden yapabilme kabiliyetine sahiptir. Radyal çatı fanları ve aksiyel çatı fanları olarak üretilebilmektedir. Ayrıca dikey atışlı ve yatay atışlı olarak kullanılacak çatıların komşu bina ve yapı durumuna göre atış yönü seçilebilmektedir. Dıştan motorlu çatı fanları sürekli olarak 120°C’de çalışabilmektedir. Yüksek debi ve basınçlı çatı fanlarına ise aksiyel fan yapısına sahip çatı fanları ile ulaşılmaktadır.

Çatı tipi fan modelleri;

BRF

BRCF

BRF-V

BRDV

BRCF-M

BACF

 

 

EX-PROOF FANLAR (İncelemek İçin Tıkla)

Ex-proof fanların gövde ve kanatları galvaniz çelik sacdan üretilmiştir. Kanal tipi, çatı tipi ve aksiyel exproof fanlar olarak üretilmektedir. Fanlar aksiyel ve geri eğik seyrek radyal kanatlara sahiptir ve müdahale kapağı sayesinde kanal bağlantısı sökülmeden motor ve kanat bölümüne müdahale edilebilir. Giriş halkası pirinç kaplama olan fanlardır. Ex-proof fanlar veya ex-proof aspiratörler patlama veya alev alma riski yüksek olan ortamların havalandırmasında tercih edilen fan tiplerinden biridir. Kıvılcım çıkarmayacak şekilde tasarlanmış yapıya sahip oldukları için petrol rafinerileri, benzin istasyonları, tankerler, kimyasal madde depoları ve benzeri alanlarda sıklıkla tercih edilir.

Exproof fan modelleri;

BDKF-R EX

BRCF-EX

BTFM-EX

 

EC FANLAR 

EC Fanlar, enerji tasarrufu çözümleri ve kontrollü havalandırma sistemleri gerektiren çeşitli tesislerde egzoz havalandırma ve klima sistemleri için kullanılırlar. EC motorları, enerji talebini 1,5 - 3 kat azaltarak, düşük ses seviyeleri ile birlikte yüksek performans sağlarlar. Bu tür özellikli fanlar, bankalar, süpermarketler, restoranlar, oteller, konutlar veya su havuzları dahil olmak üzere evsel alanlar gibi halka açık alanlarda uygulama için özellikle tercih edilirler. Kasa ve fan yüksek kaliteli galvanizden yapılmış ve korozyona karşı preslenmiş sac kullanılmıştır. EC motorlu tümleşik hız kontrolüne sahiptir. Terminal kutusu ve montaj ayakları ürünle birlikte standart olarak verilmektedir. Yuvarlak kanallar ve prizmatik kanallar arasında çalışmak üzere tasarlanmıştır. Aerodinamik fan kanatları düzenli hava akışı sağlar.

 

Ec fan modelleri;

BDTX-EC

BDKF-EC

BRF-V EC

 

TERMO FANLAR (İncelemek İçin Tıkla)

Termo Fanlar; jet fanlar, duman tahliye fanları ve basınçlandırma fanları yapısındaki cihazları çatısı altında toplamaktadır. Jetfanlarda aksiyel ve radyal jetfan olarak ayrılmaktadır. Duman tahliye fanlarında ise ısı dayanımı aralığı talebe göre düzenlenmektedir. Duman tahliye fanları yangın sonrasında içerideki dumanın tahliye görevini üstlenir. Buna göre motor ısı dayanım dereceleri F200/2h , F300/2h, F400/2h olarak 2 saat boyunca belirtilen sıcaklıklarda duman tahliye edebilme özelliğine sahip olduğunu belirtmektedir. Basınçlandırma fanları yapıları gereği asansörlerde, merdivenlerde kullanılmaktadır. Yani olası bir yangın esnasında kaçış mahalleri olarak belirlenen yerlere pozitif hava basıncı ile dumanın gelmesini engellemektedir. Basınçlandırma fanları hücreli kabin içerisinde susturuculu olarak ta imal edilebilmektedir.

Termo fan modelleri;

ARMO-JP

ARMO-JR

ARMO-A

ARMO-C

ARMO-R

BKEF-R

BKEF-RH

BKEF

BKEF-T

 

 

AKSİYEL FANLAR (İncelemek İçin Tıkla)

Aksiyel fanlar uçak pervanesine benzer bir yapıda eksenel yönde motora parelel olarak çalışmaktadır. Aksiyel fanlar; kanal tipi, yuvarlak kasalı duvar tipi, kare kasalı duvar tipi, soğutma fanı, ayaklı aksiyel fanlar olarak ayrılmaktadır.

Aksiyel fan modelleri;

BB

BK

BDRAX

BORAX

BSM-BST

BSMS-BSTS

B5PA

B6PA

SF

SFX

BTFM

BSV

 

 

RADYAL FANLAR (İncelemek İçin Tıkla)

Radyal fanlar, hava üzerinde basınç farkı oluşturarak eksenel değil de merkez kaç kuvvetini esas alarak hava sirkülasyonu sağlamaktadır. Fanlar kullanım alanlarına göre alçak basınçlı, orta basınçlı ve yüksek basınçlı olarak üretilmektedir. Hava fan merkezinden girdikten sonra fan çarkı etrafından atış yönüne doğru hareket ettirilir. Genellikle endüstriyel tesislerde hava tahliyesi, partikül tahliyesi, duman tahliyesi, soğutma fanı, fancoil fanı olarak kullanılmaktadır. Geniş kanatlı seyrek radyal fanlar özellikle restoranlarda davlumbaz duman tahliyesi amacıyla kullanılmaktadır. Dar boğazlı geniş fan çarklı radyal fanlar ise partikül taşınımında kullanılmaktadır. Kazanlarda oksiyen ihtiyacını karşılamak amacıyla salyangoz fanlar kullanılmaktadır. Ayrıca laboratuvarlarda, asitli mahallerde kullanılmak üzere plastik kanat ve gövde yapısıyla imal edilmektedirler.

Radyal fan modelleri;

BDRS

BDRAS

AORB

BPS 140-60

BPS-B 140-60

BPS-B 150-100

BASSF

BFC

ÇES

OÇES

OBR 140

OBR 200

OBR 260

KMS/KTS

BDS

BRV

BDD

BSF

ALR

ALRX

ORB

YB

BGSS

ALÇ

BPF

BPA/BPAK

 

 

PLASTİK FANLAR (İncelemek İçin Tıkla)

Plastik fanlar, genel olarak ıslak hacim fanlarıdır. Domestik fanlar olarakta bilinirler. Banyolarınızda, wclerinizde hava tahliyesinde kullanılır. Radyal ve aksiyel olarak üretilmektedir. Aksiyel seriler içerisinde otomatik panjurlu banyo fanlarıda vardır. Ayrıca çift yönlü panjurlu duvar tipi olan üretimlerde mevcuttur.

Plastik fan modelleri;


BPR

EF

EA

EC

BPP

 

 

AKSESUARLAR

Havalandırma fanları aksesuarları çeşitlerini inceleyecek olursak, bunlar hız anahtarları, frekans inverterleri, jaluzi (geri dönüşsüz) panjur, g4 filtre, hepa filtre, metal yağ tutucu filtre, aktif karbon filtre, karşı flanş, branda konnektör, yaylar, kanal tipi susturucular, yuvarlak ve dikdörtgen hava damperleri, tel kafes olarak ayrılmaktadır.

Aksesuar modelleri;

BSC

BSC-F

BASP

BFG-2

BFG-3

BFH-13

BESB

BK

BSST

BTEK

BTY

BBDD

BDKS

BYH

BDH

BDEB

BYKS

BFG-4


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.